Rijdende Rechter

Bekijk het overzicht

In de uitzending van De Rijdende Rechter van 4 oktober jl. behandelt mr. Frank Visser de een zaak waarin de familie van Spaandonck geluidsoverlast ondervindt van het direct naast hun woning gelegen bedrijf waar folders worden gemaakt. De afstand tussen de oprit van het bedrijf en de woning bedraagt slechts enkele meters. Zoals uit de uitzending blijkt, is het een complexe, sterk planologisch en juridisch getinte  zaak, waarvoor geen eenvoudige oplossing voorhanden is.

Hoewel er planologisch een bedrijf mag zitten op deze locatie, moet het bedrijf wel voldoen aan de geluidsvoorschriften uit het Activiteitenbesluit. En zoals dhr. Bruinsma (DHV) in de uitzending aangeeft, worden deze regels mogelijk overschreden. Het lijkt erop dat het beste advies wat Frank Visser (tussen de regels door) geeft, het indienen van een handhavingsverzoek bij de gemeente is.

Het bedrijf heeft inmiddels een nieuwe, grotere locatie gevonden op een industrieterrein. Voor de familie van Spaandonck een positieve ontwikkeling. Maar op de locatie blijft (natuurlijk) een bedrijfsbestemming rusten…